Кметът на пловдивския район Северен  Ральо Ралев е изнудвал строителен

...
Кметът на пловдивския район Северен  Ральо Ралев е изнудвал строителен
Коментари Харесай

Кметът на пловдивския район Северен изнудвал строителен предприемач

Кметът на пловдивския регион " Северен "   Ральо Ралев е изнудвал строителен бизнесмен за рушвет от 60 хиляди лв., заяви заместител основният прокурор Иван Гешев през днешния ден. Той изнесе първите публични детайлности за акцията на спецпрокуратурата и Антикорупционната комисия, при която Ралев и негов непосредствен бяха ненадейно задържани през седмицата. 

Разследването против Ралев е почнало, откакто изнудваният бизнесмен се оплакал на премиера Борисов, че са му поискали пари, с цел да получи позволение за градеж.  Рекетът почнал през предходната година. В началото на 2018 бизнесменът подал документи в общината за градеж. Месеци по-късно получил отказ, само че и предложение – от разнообразни хора – как да реши казуса си. Всички " съветници ", с които той разговарял през този интервал, му обяснявали, че цената е 60 000 лв.. Такава сума – предварително белязани пари, е открита и у медиатора в корупционната схема – бизнесмен, притежател на кабелна телевизия в Плодивско, и непосредствен другар на кмета Ралев, описа Гешев.

Тъй като разрешителното за градеж не е било в компетентността на кмета на регион " Северен ", а на архитекта на региона, Ральо Ралев е упрекнат, че оказал напън върху собствен зависещ, с цел да получи пари, на които няма право. 

Утре прокуратурата ще желае от Спецсъда да остави за непрекъснато в ареста Ральо Ралев и неговия помощник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР